Faceți căutări pe acest blog

duminică, 10 ianuarie 2010

Radiografii cu raze X obţinute desfăcând benzi adezive?


Carlos Camara impreună cu alţi cercetători din Universitatea din California la Los Angeles (UCLA), prezintă o metodă simplă si eficientă de obţinere a razelor X prin simpla desfacere de benzil adezive.
 
Carlos Camara impreună cu alţi cercetători din Universitatea din California la Los Angeles (UCLA), prezintă o metodă simplă si eficientă de obţinere a razelor X prin simpla desfacere de benzil adezive. Aceasta fenomen suprinzător nu este încă explicat clar de ştiinţă, însă este real şi ar putea duce la crearea de surse comerciale de raze X pentru radiografii medicale. Articolul este publicat în numarul din 23 octombrie 2008 al prestigioasei reviste Nature.

Mâini văzute la raze X. Cum fotonii au foarte mare energie, sunt absorbiţi de oase, dar trec uşor prin carne, ceea ce face ca filmul din spate să nu fie imprimat în dreptul oaselor şi astfel să se poată vedea forma oaselor. Radiaţiile X au fost descoperite în 1895 de Konrad Roentgen, descoperire pentru care a şi obţinut primul premiu Nobel la fizică din istorie, adică în anul 1901.

O modalitate foarte simplă de obţinere a razelor X

Desfăcând benzi adezive în vid, cercetătorii de la au observat ca se emit destule raze X suficiente pentru a face chiar şi radiografii, precum cele medicale. Fenomanul este încă imposibil de explicat prin actualele teorii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu